MENU
klinika

Përgjigjet mjeku i përgjithshëm

Shpesh vuaj kapsllëku. Sa i rrezikshëm mund të jetë!

16.02.2020 - 13:42

“Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacientja: Shpesh vuaj kapsllëku. Sa i rrezikshëm mund të jetë!

Përgjigjet mjekja e përgjithshme: Kapsllëku është një kusht shumë i zakonshëm që prek njerëzit e të gjitha moshave. Kjo do të thotë se ju nuk nxirrni jashtë feçet aq shpesh sa zakonisht, ose tendoseni (shtrëngoheni) më shumë se zakonisht, ose nuk jeni në gjendje për të zbrazur krejtësisht zorrët tuaja. Shumë njerëz përjetojnë vetëm kapsllëk për një periudhë të shkurtër kohe, pa efekte të qëndrueshme në shëndetin e tyre. Për të tjerë, kapsllëku mund të jetë një kusht kronik (afatgjatë) që shkakton dhimbje të konsiderueshme dhe parehati, dhe ndikon në cilësinë e jetës. Konsumoni një dietë të lartë në fibra, për shembull; kokrra të plota-gruri, krunde të plota, fasule, bishtajore dhe fruta e perime të freskëta organike. Farat e lirit mund të jenë gjithashtu të dobishme.

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.