MENU
klinika

Ndryshimet në kodin penal

Siguria rrugore/ Nga shumëfishimi i gjobave te ulja e pikëve në patent

27.02.2020 - 11:33

Ndryshimet në Kodin Rrugor parashikon të ashpërsojë masat ndaj drejtuesve të mjeteve që shkelin rregullat e qarkullimit, duke rritur kështu dhe vlerën e gjobave. Kështu, masa administrative për drejtim të mjetit në gjendje të dehur shkon nga 5 mijë lekë në 15 mijë lekë të vjetra. Po ashtu në këto ndryshime parashikohet masa me gjobë ndaj drejtuesve të mjeteve që mbajnë telefon në dorë, me shifrën 5 mijë lekë gjobë, apo duke shkruar masazh, 15 mijë lekë. Ndërkohë, sjellja agresive të shoferëve ndaj drejtuesve të tjerë, gjoba varion nga 1 deri në 2 mijë leke dhe i hiqen 5 pikë nga patenta.