MENU
klinika

Rritje çmimi mbi ndotjet

“Të performosh duke ndryshuar”

17.02.2020 - 10:50

Me këmbët e tij të vendosura fort nën tavolinë si shefi i ri ekzekutiv i BP, Bernard Looney vendosi një objektiv për kompaninë energjetike, të arrijë nivel total 0 ndotje nga dioksidi i karbonit deri në vitin 2050, dhe të nxisë rritjen e çmimit mbi ndotjet karbonike.

konica ekonomiakonica ekonomia mobile

BP i siguroi investitorët se mund ta bëj këtë pa dëmtuar të ardhurat dhe fitimet e kompanisë, ose siç e thanë ata “të performosh duke ndryshuar”, por ishte e paqartë mbi rolin e naftës nga mbetjet fosile në betejën e saj të re kundër ndryshimeve klimaterike. Më tepër detaje është premtuar që do të ketë në Shtator.