MENU
klinika

"Rastet e dyshuara merren me mjet të posaçëm"

Trageti në Vlorë, pasagjerët: Nuk na kontrolloi askush!

23.02.2020 - 14:02

Pasagjerët e zbritur nga trageti i linjës Brindizi-Vlorë, tregojnë se nuk kanë pasur asnjë kontroll, por vetëm iu është dhënë një formular në traget për të plotësuar.

Pas shtimit të rasteve të infektuarve me koronavirus në Itali, banorët e tragetit thanë se masat janë të kota, pasi i vetmi kontroll ishte duke i vënë dorën në ballë.

‘Nuk është bërë asnjë kontroll, nuk na pyeti askush’, tha një udhëtare që zbriti nga trageti.

‘Për mua masat janë kot, nuk ja vlen kështu siç e bëjnë këta. Nuk na dhanë asnjë maskë, kam vënë shallin se unë jam dhe e sëmurë’, tha një tjetër pasagjere.

‘Na dhanë nga një cope letër në traget dhe atë e dorëzuam këtu në Vlorë, asgjë nuk na thanë’, u shpreh një pasagjere.

Shefi i epidemiologjisë Vlorë, Agron Bashllari tha se pas urdhrit të ministrisë janë shtuar masat dhe kontrollet në portin e Vlorës, ndërsa foli dhe për dy shtetas italianë që vinin nga jugu, një zonë që nuk paraqet rrezik infektimi, por që iu nënshtruan kontrollit dhe rezultuan të pastër.

Bashllari tha se nëse do të evidentohet ndonjë person i prekur nga koronavirusi menjëherë do të njoftohet urgjenca kombëtare e cila do të kryej të gjitha procedurat mjekësore dhe do të bëjë transportimin e tij me mjet të veçantë.

‘Në pikën kufitare të Vlorës, pika e kujdesit të Inspektoratit Shëndetësor ka shtuar masat monitoruese me shtimin e rasteve në vendin fqinj. Dhe këtu janë fuqizuar masat e kontrollit që konsistojnë në grupe pune të shtuara nga ana e jonë dhe inspektimin e pasagjerëve, u matet temperatura, kryesisht atyre që vijë nga Italia. Konkretisht sot kemi pasur 2 pasagjerë që vijnë nga jugu i Italisë , që nuk kanë lidhje me Lombardinë e prekur në veri, dhe nuk mund t’i klasifikojnë si raste të dyshuara, por janë në ndjekje nga struktura mjekësore. Ai person që është i dyshuar njoftohet urgjenca kombëtare qe me mjet të posaçëm transportohet drejt një strukture të posaçme për të për kryerjen e analizave dhe identifikimin e të gjitha kontakte që ai ka pasur dhe nëse është e nevojshëm dhe kryera e analizave për personat e tjerë që kanë kontaktuar me rastin e dyshuar’, tha Bashllari

Në portin e qytetit prej të hënës do të ngihet një ekip me mjek të specializuat të cilët do të kryejnë vizitat mjekësore të pasagjerëve të huaj, italian dhe atyre me kombësi aziatike në traget pa i lejuar këta të fundit të zbresin në port.

Vlora është pika lidhëse me Brindisin,e mundësitë janë të mëdha,që persona të prekur të hyjnë nga ky port.