MENU
klinika

9 ushqime

Në këto ditë karantine, bëni blerje të zgjuara!

27.03.2020 - 17:20

Në këtë kohë karantine duhet të mendojmë me shumë kujdes kur bëhet fjalë për ushqimet.

Ne duhet të kujdesemi për ushqimin tonë në mënyrë që të mos e çojmë atë dëm. Kini parasysh që në blerjet tuaja të blini ushqime që zgjasin gjatë, që nuk prishen apo skadojnë.

Ja çfarë sugjerohen në të tilla raste: 

Arrat
Shumica e tyre zgjasin rreth një vit, madje edhe më gjatë nëse janë të ngrira.

Fasulet 
Ato kanë përmbajtje natyrale të ulët të lagështirës dhe mund të zgjasin me vite. Janë të pasura me proteina, fibra dhe minerale të ndryshme të rëndësishme, siç është magnezi.

Drithi i thatë
Zakonisht mund të ruhen me vite, për aq kohë sa ato mbahen të thata dhe të mbyllura fort.

Gjalpë kikiriku
Mund ta mbani për rreth dy vjet në një vend të freskët dhe të thatë.

Qumështi i konservuar i kokosit 
I lartë në yndyrë të ngopur, por kjo lloj yndyre ka tendencë të jetë e qëndrueshme dhe nuk tretet lehtë. Do të rezistojë ndaj prishjes për më shumë se një vit nëse mbyllet dhe ruhet siç duhet.

Frutat dhe perimet e konservuara ose të ngrira
Kur blini fruta të konservuara ose të ngrira, sigurohuni që të zgjidhni një varietet që nuk përmban shumë sheqer të shtuar.

Orizi 
Mund të mbajë pothuajse për dy vjet ose më shumë. Orizi kaf do të zgjasë po aq gjatë nëse e mbani në frigorifer. Pasi të hapni një qese ose një kuti orizi, sigurohuni që ta ruani në një enë hermetike.

Djathë parmigiano
Ju nuk duhet të ngrini djathin parmigiano dhe mund të zgjasë rreth dhjetë muaj.

Patatet
Nëse i ruani patatet në errësirë ​​ato mund të zgjasin deri në katër muaj. Sigurohuni t’i mbani larg mollëve dhe qepëve pasi lëshojnë një gaz që do të kalbte patatet tuaja.