MENU
klinika

Përgjigjet mjeku Pëllumb Pipero

A përhapet koronavirusi nga buka dhe ushqimet?

17.03.2020 - 11:57

Ajo çka shqetëson shumë qytetarët në ditët e sotme është fakti nëse ka shanse të ndodhe infektimi me Koronavirus përmes kontaktit me ushqimet apo bukës.

Për të sqaruar këtë shqetësim, mjeku infeksionit Pëllumb Pipero, është përgjigjur duke larguar kështu edhe ankthin e konsumatorëve për kontaktin e sigurt me produktet që konsumojnë.

-Jo, nuk ka studime që Covid-19 të përhapet nga ushqimet. Frutat dhe perimet duhet pastruar disa herë. Prandaj ju bëjmë thirrje që të qëndroni në shtëpi. Sa herë bëni një punë, lani duart me ujë dhe sapun’– tha Pipero.