MENU
klinika

Letra e besimtarit multimiliarder...

Bill Gates: Koronavirusi po na “rikujton” shpirtin human

27.03.2020 - 11:53

         Multimiliarderi Bill Gates, 64 vjeç, i cili dhuroi 85 milion paund për të luftuar virusin muajin e kaluar, beson se përkundër kaosit, ekziston ‘një qëllim shpirtëror pas gjithçkaje që ndodh’.

Në një letër të hapur, titulluar “Çfarë po na mëson vërtet, virusi/Covid-19?’, ai shkroi:

‘Një qëllim shpirtëror”

“Unë jam shumë besimtar dhe mendoj, se ka një qëllim shpirtëror pas çdo ndodhie, pavarësisht nëse kjo është ajo që ne e perceptojmë si të mirë apo të keq.
“Ndërsa meditoj për këtë, unë dua të ndaj me ju atë që ndiej se virusi Corona / Covid-19 po na bën me të vërtetë.
1) Po na kujton që të gjithë jemi të barabartë, pavarësisht nga kultura, feja, profesioni, situata financiare apo sa të famshëm jemi. Kjo sëmundje, na trajton të gjithëve në mënyrë të barabartë.
Nëse nuk më besoni mua, thjesht, pyesni Tom Hanks.
2) Po na kujton se ne jemi të gjithë të lidhur dhe diçka që prek njërin prej nesh, ka efekt te tjetri.
Po na kujton që kufijtë e rremë që kemi shtruar kanë pak vlerë pasi këtij virusi nuk i duhet pasaportë.
3) Po na kujton sesa i vlefshme është shëndeti dhe si e kemi lënë pas dore, duke konsumuar ushqime dhe ujë të kontaminuar me kimikate.
Nëse nuk kujdesemi për shëndetin tonë, sigurisht që do të sëmuremi.
4) Po na kujton sesa e shkurtër është jeta dhe atë që është më e rëndësishmja: të ndihmojmë njëri-tjetrin, veçanërisht ata që janë të moshuar ose të sëmurë.
Qëllimi ynë, nuk është të blejmë letër tualeti.
5) Po na kujton sesa materialiste është bërë shoqëria jonë dhe si, kur në raste vështirësish, kujtojmë se gjërat thelbësore që na duhen janë (ushqimi, uji, ilaçi), në krahasim me luksin, që ndonjëherë e mbivlerësojmë krejt pa qenë nevoja.
6) Po na kujton sesa e rëndësishme është familja dhe jeta familjare, dhe sa e kemi lënë pas dore këtë.
Po na detyron të kthehemi nëpër shtëpi, në mënyrë që t’i rindërtojmë ato dhe të forcojmë marrëdhëniet familjare.
‘Puna e vërtetë e tyre’
7) Po na kujton, se puna jonë e vërtetë nuk është profesioni ynë, kjo është ajo që ne bëjmë, jo ajo që jemi krijuar për të bërë.
Puna jonë e vërtetë është të kujdesemi për njëri-tjetrin, ta mbrojmë njëri-tjetrin dhe të jemi të dobishëm për njëri-tjetrin.
Po na kujton ta kemi nën kontroll egon.
Po na kujton se, pavarësisht sa të shkëlqyeshëm ne mendojmë se jemi, botë mund ta ndalë në vend vetëm një virus.
9) Po na kujton se “fuqia e autostradës” është në duart tona.
Ne mund të zgjedhim të bashkëpunojmë dhe të ndihmojmë njëri-tjetrin, të ndajmë, të japim, të ndihmojmë dhe të mbështesim njëri-tjetrin ose mund të zgjedhim të jemi egoistë, të mbajmë, të kujdesemi vetëm për veten tonë.
Në të vërtetë, janë vështirësitë ato që pasqyrojnë vlerat tona të vërteta.
10) Po na kujton se mund të jemi të durueshëm ose mund të jemi në panik.
Ne ose mund të kuptojmë, se kjo lloj situate ka ndodhur shumë herë më parë në histori dhe do të kalojë, ose ne mund të panikojmë dhe ta shohim atë, si fundi i botës dhe rrjedhimisht, t’i shkaktojmë vetes më shumë dëm.
11) Po na kujton se ky, mund të jetë ose një fund, ose një fillim i ri.
Kjo mund të jetë një kohë reflektimi dhe mirëkuptimi, ku mësojmë nga gabimet tona ose mund të jetë fillimi i një cikli, që do të vazhdojë derisa ta kuptojmë më në fund, mësimi të cilin kemi për qëllim.
12) Po na kujton se Toka është e rënduar.
Po na kujton, se duhet të shohim shkallën e shpyllëzimit po aq urgjent kur shikojmë shpejtësinë me të cilën, rrotullat e letrës së tualetit po zhduken nga raftet. Ne jemi të sëmurë sepse “shtëpia jonë” është e sëmurë.
13) Po na kujton se pas çdo vështirësie, gjithmonë ka lehtësi.
Jeta është ciklike dhe kjo është vetëm një fazë në këtë cikël të madh. Ne nuk kemi nevojë për panik; edhe kjo do të kalojë.
14) Ndërsa shumë e shohin virusin Corona / Covid-19, si një fatkeqësi të madhe, unë preferoj ta shoh atë si një korrektor * të madh *
Dërgohet për të na kujtuar mësimet e rëndësishme që duket se kemi harruar dhe varet nga ne, nëse do t’i mësojmë apo jo.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Aktorja e famshme italiane me koronavirus

“Ditë frikë dhe vetmie”