MENU
klinika

"Nuk punohet për shkak të virusit"

COVID- 19 prek dhe tokat bujqësore, fermerët i lënë djerr

20.03.2020 - 15:50

Është periudha e shumë proceseve bujqësore në vendin tonë, por shumë pak punohet në këtë sektor.

Situata e krijuar nga Covid-19 ka bërë që shumë fermer të mos kenë mundësi të punojnë tokat e tyre.

Këtë situatë e ndjejnë më shumë ata që punojnë me mjete agregate. Ali Doda, fermer i zones, thotë se gjatë këtyre ditëve nuk e kanë thirrur banorët e fshatrave për të kryer proceset e punimit të tokës. Aliu tregon se shumë pak fermer marrin mundimin të punojnë tokat për shkak të koronavirusit.

Ndërkohë lugina e Matit ende vijon të jetë djerr, ndryshe nga vitet e kaluara ku tokat bujqësore në këtë periudhë bëheshin gati për mbjelljen e kulturave të ndryshme bujqësore