MENU
klinika

COVID-19 rrit kërkesën

Dyfishohen eksportet e bimëve mjekësore

23.03.2020 - 13:56

Shqipëria është një ndër vendet më të pasura me bimë mjekësore dhe aktor kryesor në eksportin e tyre në tregjet ndërkombëtare.

Thesaret natyrore të Shqipërisë, me bimë të egra mjekësore dhe aromatike që gjenden në fusha dhe male, kanë krijuar mundësinë që vendi ynë të luajë rol kryesor në prodhimin dhe eksportimin e këtyre.

Në kushtet e përhapjes së virusit COVID-19, në shumë vende të botës, bizneset shqiptare që operojnë në këtë sektor, janë ndeshur me kërkesë të shtuar për eksportet e bimëve mjekësore.

Agjencia Rajonale e Shërbimit Veterinar dhe Mbrojtje së Bimëve, Vlorë, bën të ditur për ATSH-në, se është dyfishuar eksporti i bimëve mjekësore në dy këto dy javët e fundit të muajit mars, krahasuar me të njëjtën periudhë të një vit më parë.

“Dy kamion, në total me mbi 3 mijë kg bimë mjekësore, si çaj, dafina, trumza, rozëmarinë, rigon dhe disa lloje sherebeli, janë eksportuar në Greqi, gjatë periudhës 9 deri 20 mars, shifër kjo dy herë më e lartë se vitin e kaluar, në eksportin me Greqinë”– shprehet Agjencia Rajonale e SHVMB, ndërsa njofton se volumi i shkëmbime tregtare për mallrat bujqësore vijon normalisht.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Ahmetaj: Ja çfarë synon plani A i Ramë!

“Vetëm këtë muaj do humbasim 70 mln USD”