MENU
klinika

Historia e Redias

“Ëndrrat e mia u thërrmuan… nga një dhimbje e çuditshme”

13.03.2020 - 17:20

Që kur ishte adoleshente, Redia  gjithmonë e ka konsideruar veten një ‘luftëtare’ kur bëhet fjalë të përballet me sfida në jetën e saj.

Kjo filozofi i shërbeu Redias në sportin e basketbollit kur ajo luajti në një nivel evropian.

Gjithmonë në lëvizje, ajo e ndau gjysmën e kohës së saj në sport dhe stërvitje, dhe gjysmën tjetër ia kushtoi studimeve. Ajo ëndërronte që, një ditë, të merrte diplomën në Gjuhë dhe Letërsi dhe të martohej dhe të kishte fëmijë me të dashurin e saj. Por, pak e dinte Redia, se ëndrrat e saj do të kërcënoheshin kur ajo filloi të përjetonte një dhimbje të çuditshme në gishtin e vogël që nuk do të largohej. Pasi një ortopedist i tha që ndoshta e kishte  dëmtontuar  gishtin, ajo u ndje pozitive që gishti të shërohej dhe të ndjehej përsëri normale.

 Sidoqoftë, kur i njëjti gisht nga ana tjetër gjithashtu filloi të dhimbte , ajo u këshillua me mjekun e përgjithshëm. Ai dyshoi se diçka ishte seriozisht e gabuar me të dhe e drejtoi te një reumatolog pasi një test gjaku tregoi se ajo mund të ketë artrit reumatoid RA. Dhe kështu filloi rrugëtimi i dhimbshëm emocionalisht dhe fizikisht i Redias për atë që do të ishte një jetë me RA. Ajo jetoi përmes trajtimeve të ndryshme por ato  punuan  vetëm përkohësisht për të.

Me dashurinë dhe mbështetjen e të dashurit që do të bëhej burri i saj, Redia u lehtësua shumë kur mësoi, pasi mësoi veten dhe punoi me reumatologun, se mund të kishte fëmijë. Edhe pse ajo kurrë nuk ka pasur një ditë pa dhimbje që kur ka fëmijë, ajo është mësuar të menaxhojë simptomat e saj RA; ajo i takon mjekët e  rregullisht, dhe po qëndron në trajtim. Sot, Redia e ndan kohën e saj midis të qenurit grua dhe nënë e mirë, dhe administrimi i biznesit të administrimit të pronave që zotëron.

Dhe me raste, ajo kënaqet duke u bërë bashkë me miqtë  ose duke parë një film. Ndërsa ajo shikon të ardhmen,  shpreson të përhapë vetëdijen për artritin reumatoid për të frymëzuar të tjerët për t’u bërë “luftëtarë”, gjithashtu.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN