MENU
klinika

Kur parashikohet hapja e tregut?

Italia regjistron një rënie konsumi prej 52 miliardë euro

26.03.2020 - 10:39

Me mbylljen e sektorit të prodhimit dhe mbylljes së sektorit të shërbimeve, të tilla si tregtia, turizmi, shërbimet, transporti dhe profesionet, dhe me perspektivën se kjo situatë do të vazhdojë edhe më gjatë me kalimin e kohës, rënia e konsumit mund të arrij deri në 52 miliardë euro.

konica ekonomiakonica ekonomia mobile

Confcommercio e vlerëson atë duke e konsideruar “realiste hipotezën e rihapjes së vendit vetëm në fillim të tetorit”. Sektori i vetëm në rritje është sektori i produkteve ushqimore me një rritje prej 4.2% në vitin 2020 në krahasim me vitin 2019 ndërsa një kolaps pritet sidomos për transportin (-12.7%), hotelet dhe restorantet (-21.6%).

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


COVIZ-19 "paralizon" qytetet

CNBC/ Zbrazen marketet në Itali

Masat e qeverisë dhe përgjigjia e bizneseve

CNN/ COVID-19 “fut në izolim” ekonominë e 8-të në botë


Analiza nga Robert J. Shiller

Dy pandemitë: COVID-19 dhe… Ankthi

Kush përfiton dhe dokumentet që kërkohen

COVID-19/ Hyn në fuqi paketa e ndihmës për bizneset

'Një lloj i ri bashkëpunimi global"

Bota pas virusit Korona me ekonomi ndryshe

Çfarë paralajmëron analiza e ekspertëve?

Bota përballë një vale të nacionalizmit ushqimor?