MENU
klinika

Përgjigjet mjeku urolog

Kam gur në veshka dhe dhimbje të forta, më jepni një zgjidhje…

07.03.2020 - 11:08

Pyet mjekun” është rubrika më e re, një platformë që bën të mundur kontaktin ndërmjet mjekut dhe pacientit.

Nëse keni ndonjë pyetje, për gjithçka që ju shqetëson në shëndetin tuaj, këtu do të merrni përgjigje nga mjekë me eksperiencë, pa rezervime takimesh dhe duke shmangur radhët e gjata.

Pacienti: Kam gur në veshka dhe shpesh dhimbje të forta. Më jepni një zgjidhje se si të qetësoj dhimbjet ju lutem.

Mjeku urolog: Dhimbja e shkaktuar nga këto gurë (madhësia e të cilave ndryshon nga një margaritar në grurin e kripës) kthehet në akute dhe përhapet mbrapa, barku i poshtëm, zona inguinale. Më së shpeshti unë ju këshillojnë të pini shumë ujë duke pritur rrëzimin spontan të këtyre gurëve.

Megjithatë gjëja më e rëndësishme është analiza e gurit, me anë të së cilës kuptojmë shkakun e formimit të tij, në një pacient të caktuar. Vetëm duke ditur llojin e gurit mund të jepen këshilla të sakta të parandalimit të gurit. Përndryshe, mbetemi gjithmonë te këshillat e përgjithshme, d.m.th. të konsumojmë shumë lëngje, të mos e teprojmë me kripën, të bëjmë një jetë aktive, të kemi kujdes mbipeshën etj.

Nëse keni edhe ju pyetje, dhe doni të merrni një përgjigje të shpejtë nga mjekët e “spitalit tonë online”, klikoni këtu. Identiteti juaj do të mbetet anonim.