MENU
klinika

Historia e Arjanit

“Për një vit shtylla kurrizore u deformua plotësisht…”

16.03.2020 - 17:54

Në vitin 2009, unë u diagnostikova me skoliozë (deformin i shtyllës kurrizore) nga mjeku i familjes. Unë u referova te një specialist i shtyllës kurrizore.

Pas ekzaminimit të ngushtë të simptomave dhe rrezeve X specialisti më udhëzoi që të vishja një mbajtëse plastike të vendosur në shpinë  për të korrigjuar skoliozën.

Pasi vesha mbajtësen për më shumë se një vit, nuk pata ndonjë përmirësim në lakimin e shtyllës kurrizore . Dukej se po përparonte në vend se të përmirësohej. Ndërsa simptomat e skoliozës  filluan të përkeqësohen, unë u kufizova nga përfshirja në gjithnjë e më shumë në aktivitetet e përditshme që një fëmijë në moshën itme duhet të kishte përjetuar, si psh  programe sportive etj. Familja dhe unë shqyrtuam shumë mundësi të ndryshme që mund të ndihmojnë , siç janë stërvitja në shtëpi dhe terapia fizike. Asnjë nga këto mundësi nuk ishte në gjendje të përmirësonte lakimin e shtyllës kurrizore. Në fund të 2011, u ktheva te mjeku i familjes për një kontroll. Kurba  po përparonte me një ritëm jashtëzakonisht të shpejtë dhe më irritonte çdo ditë. Unë kisha dhimbje dhe siklet shumicën e kohës dhe frymëmarrja  ishte bërë e vështirë. Mjeku ishte shumë i brengosur dhe rekomandoi që diçka të bëhej sa më shpejt që të ishte e mundur. Ajo sugjeroi të shikonim në një spital më të specializuar.

Pasi bëmë disa hulumtime, mësuam se duhej të aplikonim  në spital për tu vlerësuar nëse keni të drejtë për trajtim mjekësor. Ne aplikuam dhe mora lajmin e shkëlqyeshëm se kisha të drejtë për trajtim. Sidoqoftë, lista e pritjes për operacionin që do të më duhej ishte mbi një vit, dhe lakimi po përparonte shpejt. Pasi spitali shqyrtoi çështjen , ata më vendosën në listën “Fast” për të bërë operacionin sa më shpejt të jetë e mundur. Në Dhjetor 2011, ne morëm thirrjen se data e operacionit do të ishte 19 Mars 2012. Unë isha shumë nervoze  kur hyra në operacion, por e dija që do të ndryshonte jetën time përgjithmonë. Unë isha në dhomën e operacionit për tetë orë ndërsa familja ime e priste që operacioni të mbaronte. Pas operacionit, unë kam bër një rrugë të gjatë për shërim. Qëndrova  për tetë ditë në spital pas operacionit .

Fuzioni kurrizor që bëra ndryshoi jetën time dhe jetën e familjes time përgjithmonë. Tani mund të bëj gjithçka që dua pa dhimbje ose siklet. Jam shumë mirënjohëse  për të gjithë ata që më dhanë mundësinë për të marrë trajtim mjekësor.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Melisa ndan me ne historinë e saj

“Ndihem dhe dukem si një person krejt i ri!”

Shkaqet e deformimit të rrezikshëm

Ç’ është skolioza dhe si trajtohet?

Përgjigjet mjeku i përgjithshëm

Vajza ime 11 vjeçare ka probleme me skoliozën….