MENU
klinika

Kështu mbani larg mushkonjat dhe mizat

Prej tani ju do të dini se cilat bimë duhet të mbillni në kopshte dhe vazo!

31.03.2020 - 11:57

Mushkonjat dhe mizat nuk janë vetëm të bezdisshme, por paraqesin gjithashtu një rrezik të konsiderueshëm shëndetësor.

Mushkonjat konsiderohen si familja më e rrezikshme e insekteve në botë dhe transmetojnë sëmundje jashtëzakonisht të dëmshme si malaria, ethe, virusi i Nilit Perëndimor dhe virusi Zika.

Për fat të mirë, ka aroma që mund të përdoren për të mbajtur mushkonjat larg pa përdorimin e kimikateve.

Prandaj, ne ju rendisim më poshtë disa bimë që mund të mbillni në kopshtin apo ballkonin tuaj. Kështu do të shpëtoni nga mushkonjat pa përdorur asnjë grimcë kimikat.

-Lavanda

kolana e librave

-Barbaroza

-Rozmarina

-Bima e mentes

-Borziloku