MENU
klinika

Flasin ekspertët kinez

Pse gjithçka shkoi keq në Itali?

26.03.2020 - 10:05

Kohët e fundit, përhapja e epidemisë e shkaktuar nga një lloj i ri i koronavirusit, numri i rasteve të konfirmuara të infeksionit në Itali është rritur në mënyrë dramatike.

Më 18 mars, një grup i dytë i ekspertëve kinezë të epidemiologjisë arritën në Milano për të ndihmuar Italinë. Më 22 mars, një gazetar i China Neës kreu një intervistë ekskluzive me Qiu Yunqing, kreu i grupit të dytë të epidemiologëve ekspertë kinezë për të ndihmuar Italinë, dhe nënkryetarin ekzekutiv të Klinikës së Parë në Universitetin Mjekësor Zhejiang.

Qiu Yunqing identifikoi problemin më të madh me të cilin Italia përballet aktualisht në procesin e parandalimit dhe kontrollit të epidemisë: “Shumë njerëz nuk janë testuar për koronavirus, dhe kjo e bën të vështirë gjetjen e burimit të epidemisë.” Duke shtuar se “Kjo është sfida më e madhe që përballet me parandalimin dhe kontrollin aktual të epidemisë në Itali”.

Eksperti vuri në dukje se nuk ka mjaft reagentë dhe personel mjekësor për të kryer testin. Si rezultat, italianët kanë qenë në kontakt të ngushtë me të infektuarit në vende publike, si dhe në vende të mbushura me njerëz. Vendi nuk ka kontroll të mjaftueshëm mbi pacientët e sëmurë, ata vazhdojnë të infektojnë të tjerët shprehen ekspertët.

kolana e librave

 

Mjeku kinez theksoi se përparësia kryesore në luftën kundër epidemisë në Itali është kontrolli i burimit të sëmundjes dhe, sa është e mundur, të ndaloni përhapjen e koronavirusit më tej. Rekomandohet të identifikoni, diagnostikoni, izoloni dhe trajtoni pacientët e dyshimtë në fazat e hershme.

Është e pamundur të arrihet një efekt pozitiv dhe rezultate të mira në luftimin e epidemisë, vetëm duke rritur numrin e njerëzve që janë shëruar dhe numrin e burimeve për trajtimin e pacientëve, pa kontrolluar burimin e infeksionit, “tha Qiu Yongqing. “Ka me qindra pacientë në spitale, dhe infeksioni i kryqëzuar është një problem serioz.”

Qiu Yunqing vuri në dukje se në spitalet lokale, ndërgjegjësimi i mjekëve për sëmundjen është i pamjaftueshëm, dhe kjo çoi në masa me cilësi të dobët për të izoluar pacientët. Në reparte mund të jenë disa qindra pacientë në të njëjtën kohë.

Fenomenet e “infeksionit nosocomial” dhe “infeksionit kryq” po përhapet me shpejtësi, dhe kjo çon në faktin se spitalet bëhen vende infeksioni. Grupet e ekspertëve kineze të vendosur në Itali deri tani kanë ofruar ndihmë për 400 pacientë gjithashtu kanë sjellë edhe ilaçe për të infektuarit.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Letra e mjekut italian po bën xhiron e rrjetit

“Fëmijë, mos kini frikë nga koronavirusi!”