MENU
klinika

Përfitojnë nga COVID-19

Reklamat për maska ‘bëjnë namin” në Facebook dhe Instagram

28.03.2020 - 16:25

Facebook është i mbushur me faqe që përpiqen të përfitojnë nga frika e njerëzve, thuhet në raport.

Të dy Facebook dhe Google njoftuan ndalime të përkohshme në listat e tregtisë për maska ​​për fytyrën në fillim të këtij muaji pasi njerëzit u përpoqën të përfitojnë nga mungesat që rezultojnë nga pandemia e Conid-19.

Një përmbledhje nga Projekti i Transparencës Teknike (TTP) që nga ndalimi u vendos, u gjet në më shumë se 130 faqe në Facebook që ofrojnë maska ​​mjekësore për shitje.

“Facebook është i mbushur me faqe që ofrojnë maska ​​për fytyrën dhe përpiqen të përfitojnë nga frika për pandeminë e koronavirusi”, shkruajti TTP në një postim në blog.

Raporti vuri në dukje se Facebook merr një tarifë për transaksionet e përpunuara përmes platformës së saj, do të thotë se kompania po përfiton potencialisht nga shitjet.

Facebook vuri në dukje se kishte ndërmarrë një numër masash në përgjigje të pandemisë koronavirus, e cila deri më tani ka parë më shumë se gjysmë milion raste të konfirmuara në të gjithë botën.

Një numër karakteristikash të reja janë përmbledhur javët e fundit në një përpjekje për të luftuar përhapjen e dezinformatave në mediat sociale.

Gjiganti i mediave sociale tha se kjo dhe shërbime të tjera në Facebook dhe Instagram deri më tani kanë drejtuar më shumë se 1 miliardë njerëz në burime nga autoritetet shëndetësore.

Facebook gjithashtu bëri një dhurim prej 720,000 maska ​​për fytyrën në fillim të kësaj jave për të ndihmuar punonjësit e shëndetit të urgjencës, megjithëse kjo shkaktoi pyetje se pse Facebook mbajti rezervën e tij për kaq gjatë në mes të një mungese globale.