MENU
klinika

Nuk flitet më për sport

Stadiumi në Ballkan, spital për të prekurit nga Covid-19

21.03.2020 - 14:21

Covid-19 tashmë është bërë një problem global dhe askush nuk po mendon për sport apo aktivitete të tjera. Koronavirusi ka filluar të përhapet me shpejtësi edhe në Kroaci, ku deri tani regjistrohen 157 raste të prekurish me këtë virus famëkeq.

Pikërisht rastet shtohen nga dita në ditë, duke sjellë kështu që edhe vendet nëpër spitale të plotësohen, duke ditur që numri pritet të rritet edhe në vazhdim. Për këtë arsye, shteti kroat ka gjetur një mënyrë ideale, për ta përballuar sado pak këtë situatë.

Është vendosur që stadiumi “Arena Zagreb” të kthehet në qendër spitalore. Kanë filluar që aty të vendosen shtretër të shumtë, në mënyrë që një numër i qytetarëve të vendosen aty. Ndërkohë, shumë vullnetarë të Kryqit të Kuq do të jenë aty në ndihmë të mjekëve dhe infermierëve.