24.03.2020 - 15:46
Receta për: 5 persona
INGREDIENTËT
- 1 gotë thjerrëza
- 1 qepë mesatare
- 4 lugë gjelle vaj ulliri
- 2 degë selino
- 2 karota
- 3 thelpinj hudhra
- 1 lugë çaji kumin
- 1 lugë kafe trumzë (të thatë)
- 1 litër lëng pule + ujë
- 1 filxhan çaji pure domateje
- 2 gjethe dafinë
- 1 lugë çaji piper i kuq
- Kripë dhe piper i zi
- 200 gram spinaq
- 4 lugë gjelle salcë kosi
UDHËZIMET
- Shpëlajmë mirë thjerrëzat me ujë të bollshëm. Qepën e grijmë hollë dhe e vendosim në një tenxhere me vaj ulliri.
- Pasi të jetë zbutur pak, shtojmë selinonë të grirë hollë.
- Kaurdisim së bashku qepën me selinonë duke shtuar karotën të prerë hollë, 3 thelpinj hudhra.
- Vazhdojmë përziejmë duke shtuar një lugë gjelle kumin, trumzë, thjerrëzat. I përziejmë duke shtuar lëngun e pulës me ujë sa të mbulojë thjerrëzat dhe shtojmë purenë e domates dhe dafinën.
- Shtojmë piper të kuq, të zi dhe kripë. Më pas heqim gjethen e dafinës dhe e kalojmë supën në blender.
- Presim spinaqin dhe e hedhim po ashtu në blender duke e përzierë për 2 minuta.
- E servirim duke shtuar 1 lugë gjelle kos, vaj ulliri shoqëruar me një fetë buke të thekur. Ju bëftë mirë!