MENU
klinika

Mësojini tani

Cilat janë efektet anësore të depilimit me lazer?

09.04.2020 - 15:48

Depilimi  lazer është e popullarizuar tek njerëzit që duan një zgjidhje për heqjen e flokëve që është më e përhershme se disa metoda të tjera.

Përdorimi i lazerëve vepron duke ndaluar gjëndrat e flokëve nga rritja e qimeve të reja.

Megjithatë, para se të fillohet me terapinë, njerëzit duhet të vetëdijësohen për disa efekte anësore të heqjes së qimeve me lazer, si dhe disa mite që rrethojnë procesin. Për shumicën e njerëzve, lazeri është një mënyrë e sigurt për të hequr qafe flokët në vende të padëshiruara përgjithmonë ose për periudha të gjata kohe.

A është heqja e qimeve me lazer të sigurt?

Heqja e qimeve me lazer zakonisht është e sigurt.

Shumica e njerëzve që e përdorin atë zbulojnë se është e sigurt dhe e toleruar mirë. Duket se ekzistojnë rreziqe shëndetësore afatgjata të lidhura me procedurën. Sidoqoftë, disa njerëz mund të pësojnë efekte të vogla anësore. Njerëzit duhet të kërkojnë nga dermatologu i tyre të provojë se si një copë e vogël e lëkurës reagon ndaj trajtimit përpara se ta bëjë atë në një zonë më të madhe të lëkurës.

Njerëzit që dëshirojnë të kenë një trajtim lazer për heqjen e qimeve duhet të përdorin gjithmonë një praktikant plotësisht të kualifikuar.

A është heqja e qimeve me lazer e dhimbshme?

Për dy ditë pas trajtimit, lëkura e prekur mund të bëhet e kuqe dhe e butë. Shumë njerëz e përshkruajnë ndjesinë si të ngjashme me një djegie nga dielli. Procesi vetë, zakonisht nuk është i dhimbshëm.

Efektet anësore

Disa efekte anësore të ndryshme mund të shfaqen pas heqjes së qimeve me lazer. Shumica e efekteve anësore janë të vogla dhe të përkohshme. Kushdo që përjeton efekte anësore të qëndrueshme duhet të konsultohet me dermatologun.

Skuqje dhe acarim

kolana e librave

Lazeri  dëmton gjëndrat e qimeve të synuara. Trupi reagon ndaj kësaj, dhe shumë njerëz pësojnë skuqje dhe acarim në zonat e prekura. Lëkura mund të tkurret ose të ndjehet e butë, dhe madje mund të duket se fryhet lehtë. Simptomat zakonisht janë jetëshkurtra. Zona e prekur mund të duket e ngjashme me lëkurën që sapo është depiluar . Disa dermatologë përdorin një anestezik topik për të zvogëluar sa reagon lëkura e një personi ndaj procesit. Irritimi duhet të lehtësohet pas reagimit fillestar, zakonisht brenda disa orësh nga trajtimi. Enjtja dhe skuqja mund të reagojnë mirë te paketat e akullit ose një banjë e ftohtë.

Acarim të lëkurës

Disa njerëz mund të pësojnë kore të lëkurës në zonën e prekur. Kjo është zakonisht një çështje e vogël, por mund të jetë e papërshtatshme. Kjo ndonjëherë mund të çojë në kruarje  ose dhëmbje. Duke u kujdesur për zonën e trajtuar ,  si duke përdorur një hidratues, një person mund të parandalojë çdo çështje të qëndrueshme nga ky trajtim.

Ndryshimet në ngjyrën e lëkurës

Disa njerëz mund të vërejnë ndryshime të vogla të ngjyrave në zonën e trajtuar të lëkurës. Mund të bëhet pak më e errët ose më e lehtë.

Njerëzit me lëkurë më të lehtë mund të kenë më shumë të ngjarë të pësojnë ndryshime të errëta të pigmentimit. Njerëzit me tone më të errët të lëkurës mund të jenë më të prirur ndaj ndryshimeve më të lehta të pigmentimit. Këto ndryshime priren të zbehen me kalimin e kohës, dhe lëkura kthehet në normale.

depilimi para dushit-konica.al

Lëndimi i syrit

Procedura përfshin përdorimin e lazerëve të fuqishëm. Kjo do të thotë se ekziston rreziku i dëmtimit potencialisht serioz në sy, veçanërisht kur një praktikues po punon në fytyrën e një personi. Si personi që pranon trajtimin, ashtu edhe praktikuesi duhet të veshin pajisje mbrojtëse të syrit për të ndihmuar në parandalimin e dëmtimit gjatë kryerjes së procedurës.

Rreziku i infeksionit të lëkurës

Ashtu si me metodat e tjera kozmetike , dëmtimi i gjëndrave të flokëve me një lazer mund të krijojë një rrezik infeksioni.

Zona e prekur duhet të trajtohet si plagë ndërsa shërohet. Njerëzit duhet të raportojnë çdo shenjë të infeksionit tek një dermatolog. Në fund të fundit, ato nuk duhet të aplikojnë kremra antibiotikë pa-rekomandim  në zona të mëdha të lëkurës nëse shfaqet një infeksion.