MENU
klinika

Nga SHBA tek...

Cilët janë 5 shtetet që do të rimëkëmben më shpejt?!

06.04.2020 - 10:35

Pandemia e Covid-19 ka injektuar një sasi të pashembullt të pasigurisë në ekonominë globale, pasi vendet në të gjithë botën po luftojnë infeksionet në rritje, po zbatojnë strategji të gjerë distancimi shoqëror dhe po përpiqen të bëjnë ndërhyrje të hershme fiskale për të stabilizuar tregjet.

Ndërsa administrimi i krizës së menjëhershme shëndetësore është thelbësor dhe i domosdoshëm për stabilitetin ekonomik, ekspertët tashmë kanë filluar të vlerësojnë se si një rikuperim mund të duket pasi të përmbahet virusi dhe cilat vende do të rikthehen më mirë në gjendje normale.

Për ta kuptuar më mirë këtë, Indeksi i Rezistencës Globale 2019 për vitin 2019 nga kompania e sigurimeve FM Global, ka renditur rezistencën e mjedisit të biznesit në 130 vende, bazuar në faktorë si stabiliteti politik, qeverisja e korporatave, mjedisi i rrezikut dhe logjistika dhe transparenca e zinxhirit të furnizimit.

konica ekonomiakonica ekonomia mobile

Duke bashkuar këto komponentë specifik të çdo shteti me përgjigjen fillestare të vendit të tyre ndaj përhapjes masive të virusit, rezultojnë shtetet në të gjithë globin që kanë një gjasë më të lartë për të ruajtur stabilitetin dhe rezistencën përmes krizës.

Ja cilët janë ato:

-Shtetet e Bashkuara të Amerikës;
-Singapori;
-Ruanda;
-Zelanda e Re;
-Danimarka.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Lufta me Covid-19/ Këshilltarët ekonomikë

“Gjermania drejt recesionit më të thellë që nga viti 2009”

"Se sa do të zgjasë varet nya dy gjëra..."

CNBC/ FMN: Bota është në recesion falë COVID-19