MENU
klinika

"Receta e mamit"

Dredhanik me arra dhe sherbet

04.04.2020 - 09:49

Koha e përgatitjes: 30 minuta

Koha e gatimit: 1 orë

Receta per: 5 persona
Ju ka marrë malli për një dredhanik me mollë dhe arra? Ne ju tregojme sot si ta përgatisni atë nga duart tuaja.

INGREDIENTËT

  • 1 pako peta
  • 300 gr gjalp
  • 300 gr arra
  • Pak kanellë
  • 200 gr hallvasi (sipas dëshirës )
  • Për shërbetin: 1 kg sheqer
  • 750 ml ujë
  • 3 feta limon
  • 2-3 karafil

UDHËZIMET

  1. Fillimisht sheqerin e vendosim në ujë të ftohtë me 2 feta limon, 1 shkop kanelle dhe 3-4 copë karafil. E vendosim tenxheren në zjarr dhe e lemë sa të marrë valë, e lemë 5 minuta dhe më pas e largojmë të ftohet. 
  2. Ndërkohë vendosim gjalpin në një tenxhere të vogël të shkrijë. Vendosim arrat dhe pak kanellë në një mikser dhe i grijmë arrat në copëza të vogla.
  3.  

    Marrim një petë, e lyejmë mirë me gjalpin e shkrirë dhe mbi të vendosim një petë të dytë duke e puthitur mirë me petën e parë. Lyejmë përsëri petën e dytë me gjalpë dhe më pas përhapim arra në të gjithë sipërfaqen e petës.

  4.  

    Në mes të petës vendosim një okllai (në mungesë dy shkopinj shishqebapi të bashkuar horizontalisht) dhe palosim petën në dysh duke mos e larguar okllainë. E rrokullisim petën duke formuar një role të cilën e rrudhosim pak duke lëvizur duart nga anët e rolesë në qendër.

  5.  

    E vendosim dredhanikun në një tepsi të lyer me gjalpë dhe kështu vazhdojmë deri në përfundimin e të gjithë petëve. Pasi të jetë mbushur tepsia presim dredhanikun duke e ndarë në pjesë dhe e vendosim në furrë të piqet.

  6.  

    Pasi sherbeti të jetë ftohur pak, sherbetosim dredhanikun me arra sapo ta nxjerrim nga furra. E lemë të ftohet mirë dhe më pas e shërbejmë.