MENU
klinika

Çfarë pritet këtë javë?

Eventet kryesore që do i japin drejtim ekonomisë botërore

06.04.2020 - 14:03

Vendet prodhuese të naftës do të zhvillojnë një takim për të diskutuar uljen e prodhimit të naftës. Vendet europiane gjithashtu do të mendojnë se si të forcojnë ekonominë mes një pandemie. Për më tepër, statistikat e rëndësishme do të publikohen këtë javë. Ja cilat janë eventet më të rëndësishme të cilat do të mbahen gjatë javës në lidhje me ekonominë botërore:

Fed do të krijojë një mekanizëm të përkohshëm për bankat qendrore të huaja për të mbështetur tregjet financiare

Duke filluar nga 6 Prilli, bankat e huaja qendrore do të jenë në gjendje të shkëmbejnë letrat me vlerë të Thesarit të SHBA për kreditë në dollarë. Ky vendim i Fed kishte për qëllim zvogëlimin e tensionit në tregjet botërore dhe mbështetjen e Bankës Qendrore të vendeve të tjera. Sidoqoftë, ekspertët besojnë se një masë e tillë do të ketë një efekt të kufizuar.

Një takim urgjent i ministrave të financave të BE për koronavirusin përmes konferencave me video

Gjatë takimit, ministrat e financave synojnë të diskutojnë një paketë të re të ndihmës, e cila arrin 500 milion euro. Siç është raportuar më parë, po punohet për krijimin e një linje krediti për Mekanizmin Europian të Stabilizimit. Për më tepër, një numër masash të tjera janë duke u zhvilluar për të mbështetur ekonomitë në kohë pandemie.

Kompanitë ruse do të publikojnë raportime të rëndësishme

Sberbank PJSC do të publikojë rezultatet financiare të RAS për tremujorin e parë të vitit 2020. Sistema JSFC mund të publikojë rezultatet për tremujorin e IV të 2019-ës.

konica ekonomiakonica ekonomia mobile

Protokoll i takimit në Mars të Rezervës Federale të SHBA

Më parë u raportua se Fed shkoi në lehtësimin e politikës monetare në Shtetet e Bashkuara me qëllim të stimulimit të ekonomisë në kontekstin e pandemisë koronavirus.

Kina planifikon të zbusë karantinën në Wuhan, nga ku kishte origjinën koronavirusi

Autoritetet heqin kufizimet gradualisht. Disa kufizime tashmë ishin hequr pjesërisht më herët. Gradualisht, qyteti ku ka origjinën koronavirusi, kthehet në jetën e tij të mëparshme. Sidoqoftë, banorëve u kërkohet të jenë të kujdesshëm dhe të vendosin maska.

SHBA do të publikojë statistika të rëndësishme

Informacioni që do të publikohet: çmimet e prodhuesve për Mars, një indeks paraprak i besimit të konsumatorit në Shtetet e Bashkuara nga Universiteti i Miçiganit në Prill.

Dita e pushimit me rastin e së Premtes së Madhe në Mbretërinë e Bashkuar, Francë, Gjermani dhe vende të tjera. Do të mbyllen edhe tregjet amerikane.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Çfarë po ndodh me tregtinë globale?

COVID-19 ‘po i fal’ miliarda dollarë mjekësisë

ANALIZA/ Kriza që mund të sjellë shpërbërje

Eurozona në luftë drejt një marrëveshjeje për ekonominë