MENU
klinika

Izolohet institucioni

Greqi/ 12 raste me koronavirus në një azil

14.04.2020 - 07:46

Të paktën 10 të moshuar dhe dy punëtorë u testuan pozitivë për koronavirus në një shtëpi pleqsh në Nea Makri, sipas raporteve fillestare, pas ekzaminimit të mostrave të marra nga të moshuarit dhe punonjësit në këtë shtëpi.

Testet u bënë pas çështjes së parë të konfirmuar ditën e diel në strukturën pritëse, e cila u karantinua vonë natën për shkak të një shpërthimi epidemiologjik të koronavirusit.

“Për shkak të ngarkesës së lartë të konfirmuar epidemiologjike në një shtëpi pleqsh në Nea Makri, Attica, inspektimi përkatës është kryer dje nga Sekretariati i Përgjithshëm për Mbrojtjen Civile dhe EODY”, thuhet në deklaratën e lëshuar vonë natën nga Sekretariati i Përgjithshëm për Mbrojtjen Civile.

Sipas të njëjtit njoftim, pas rezultateve të para që dolën nga analiza e 122 mostrave tek të moshuarit dhe stafi, me urdhër të Zëvendës Ministrit të Mbrojtjes Civile dhe Menaxhimit të Krizave, Nikos Hardalias, shtëpia e pleqve u karantinua nga policia greke mbrëmë deri në përfundimin e auditimeve.