MENU
klinika

Edvin Prifti: Deklarata që i jep fund kësaj dileme!

Ngjashmëri me HIV/ Nobelisti në mjekësi: Koronavirusi do të zhduket vetë!

21.04.2020 - 14:43

Luc de Montagnier është një shkencëtar me famë botërore, si dhe fitues i çmimit Nobel në mjekësi, i intervistuar së fundmi nga kanali televiziv francez CNews, prej ku flet për kërkimet e tij mbi Covid-19.

Virusi, sipas Montagnier, lindi në laborator sepse dikush ka kryer një ndërhyrje biologjie molekulare duke u futur në detaje të disa sekuencave të virusit HIV brenda ARN-së së virusit korona, kjo do të thoshte që virusi kishte një veprim të madh patogjen mbi njeriun …

Rreth asaj se pse Kina dhe Amerika po e bënin këtë (supozohet të gjendej një vaksinë HIV) nuk është e sigurt…

Ajo që është e sigurt, sipas Nobelistit, është se virusi, duke qenë një krijim laboratorik, i nënshtrohet më shumë fshirjeve (pëson mutacione, ndryshime) gjë që me kalimin e kohës e bën atë më pak agresiv (siç u pa nga një studim në gjenomin e virusit në një grup pacientësh në Amerikë) prandaj ai hipotezon që zbutet rreziku i tij, ndaj virusi mund të zhduket vetëvetiu…

Për të vrojtuar dhe mbajtur në monitorim këto mutacione, ai rekomandon që testet e gjenomit viral të testohen vazhdimisht dhe rastësisht në pacientë të ndryshëm.

Në çdo rast, është një lajm i mirë edhe nëse do të jenë mohuese (si në rastin e Leonardos) për pasojat serioze që mund të ketë nga këto deklarata, në çdo rast, siç pritet nga shumë shkencëtarë që e sulmojnë. Natyrisht se askush nuk ka siguri, kjo është një tezë autoritative.

Në përmbledhje të videos që do të ndiqni me poshtë thuhet:

“Ka pasur një manipulim me këtë virus. Ata shtuan sekuencat e HIV-it. Është një punë profesionale, një punë biologjike molekulare.”

Fituesi i çmimit Nobel i vitit 2008, profesori francez Luc Montagnier, referuar punës për virusin HIV si shkakun e epidemisë së AIDS-it, pretendon se Coronavirus do të ishte një virus i manipuluar. Ndonëse profesori nuk e di se kush mund ta ketë kryer ndrhyrjen…

Ai do të analizonte përshkrimin e gjenomit të virusit, një zinxhir ARN dhe do të gjente sekuenca të vogla të viruseve të instaluar në sekuencën më të madhe HIV, sekuenca shumë të vogla. Pastaj ai thotë se një grup studiuesish indianë kishin gjetur të njëjtat prova, por puna e tyre është anuluar, dhe fshirë.

Montagnier gjithashtu flet për presione të mëdha në sistemin shkencor. Problemi, sipas tij, është liria, për të qenë në gjendje të punohet në këto sekuenca.

“Ajo që rikombinim, ndoshta është prodhuar nga një laborator kinez ose nga laboratorë të tjerë”, shpjegon ai në TV dhe thotë:

“Këto sekuenca janë të shkurtra dhe disa thonë se ato janë shumë të shkurtra dhe është rastësi. Por këto segmente mbajnë informacion gjenetik, në kundërshtim me ata që thonë se është rastësi. Jo, nuk është kështu! Ekziston një presion i madh për të siguruar atë që gjithçka fshihet pas virusit”.

Montagnier ka thënë vazhdimisht edhe herë të tjera se: “Historia e tregut të peshkut është një legjendë e bukur por nuk është e mundur të jetë thjeshtë një virus i transmetuar nga një shkop” dhe se “ndoshta nga kjo filluan, pastaj e kanë modifikuar. Ndoshta ata donin të arrinin të bënin një vaksinë të AIDS duke përdorur një Coronavirus si një bartës të antigjenit”.

Por “natyra nuk pranon asnjë manipulim molekular, do duhen eliminuar këto ndryshime të panatyrshme dhe madje edhe nëse asgjë nuk është bërë, gjërat do të përmirësohen, por fatkeqësisht pas shumë vdekjeve”.

Montagnier flet gjithashtu për një hipotezë zgjidhjeje: “Me ndihmën e valëve ndërhyrëse, ne mund të eliminonim këto sekuenca dhe si pasojë të ndalonim pandeminë. Por do të duheshin shumë mjete në dispozicion”.

****

Fjalët dhe deklarata e Nobelistit Montagnier përkojnë me ato të mjekut të njohur shqiptar Edvin Prifti i cili që në muajin janar e konstatuar diçka të tillë.

Bazuar në studimin Indian, Prifti e ka veçuar edhe me herët faktin se Covid-19 dhe HIV kanë ngjashmëri në sekuencat gjenetike. Sipas Priftit, deklarata e fundit e Montagnier i jep fund kësaj dileme.

“Berishën ka kohë që s’e marr më seriozisht”

Manja u përgjigjet akuzave për pengimin e betimit të Fredi Belerit

Ministri i Drejtësisë: Përfitojnë 600 të dënuar!

Qeveria miraton dhënien e amnistisë