21.04.2020 - 14:12
Receta per: 6 persona
INGREDIENTËT
- 1 lulelakër e madhe
- 1 lugë gjelle piper i zi pluhur
- 3 lugë gjelle vaj ulliri
- 1 lugë çaji kripë
- 1 filxhan me salcë domatesh të freskët
- 2 gota me djathë mozzarella të grirë imët
- Pak rigon
- Ullinj, speca jeshilë sipas dëshirës
UDHËZIMET
- Lulelakrën e ndani në lule më të vogla.
- Ndërkohë parangrohni furrën në 200 gradë
- Në një tavë me letër kuzhine vendosni lulelakrën. E spërkasni me vaj ulliri, kripë, piper dhe e fusni në furrë për 20 minuta.
- Më pas sipër lulelakrës shpërndani salcën e domates, pak rigon, më pas djathin, specat e prera në copa të vogla dhe ullinjtë e zinj.
- E fusni edhe për 10 minuta të tjera në furrë.
- Më pas e nxirrni dhe e lini 5 minuta të ftohet para se ta servirni. Ju bëftë mirë!