MENU
klinika

"Munguam kur kishte nevojë për ndihmë"

Presidentja e KE i kërkon falje Italisë

16.04.2020 - 11:45

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, duke folur në Parlamentin Evropian, iu drejtua në mënyrë të veçantë Italisë.

Ajo kërkoi falje për sjelljen e BE në kohën kur shteti italian kishte më shumë nevojë për ndihmë.

“Është e vërtetë që shumë munguan kur Italia kishin nevojë për ndihmë në fillim të kësaj pandemie.

Dhe është e vërtetë, BE tani duhet t’i kërkojë falje Italisë. Por faljet zbatohen vetëm nëse ndryshoni sjelljen tuaj.

U desh shumë kohë që të gjithë të kuptojnë se ne duhet të mbrojmë njëri-tjetrin.

E vërteta është kjo: tani Bashkimi Evropian është i pranishëm për të ndihmuar më nevojtarët.”

Reagimi i von der Leyen erdhi pasi BE u kritikua shumë për qëndrimin që mbajti karshi Italisë. Madje, kryeministri Conte kërcënoi edhe me daljen nga unioni.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN