MENU
klinika

Mediat në Greqi

“Shqipëria po luan lojëra me punëtorët e tokës, fermerët grekë janë nën presion”

29.04.2020 - 09:32

Qeveria shqiptare po luan me fermerët duke vonuar procedurat në mënyrë që qytetarët e saj të fitojnë rritje të pagave. Kështu shkruajnë mediat greke për punëtorët sezonale shqiptarë që punojnë në shtetin fqinj.

Janë rreth 7,000 fermerë nga Shqipëria, të cilët punojnë në vjeljen e prodhimeve të lashtave bujqësore në Greqi.

“Qeveria në Tiranë është në dijeni të “presionit” të fermerëve dhe përpunuesve – standardizuesve në këtë kohë dhe “mosveprimit” të qeverisë Greke, si rezultat i së cilës ata gjejnë një mundësi për të vonuar dialogun”, shkruajnë mediat greke.

Ndërkohë, dy deputetët e prefekturave Imathia dhe Pella të Demokracisë së Re ndërmorën një iniciativë të përbashkët për zgjidhjen e çështjes së hyrjes së punonjësve sezonale.

Në një bisedë telefonike me Zëvendësministrin e Mbrojtjes Civile dhe Menaxhimit të Krizave ata kërkuan përshpejtimin e procedurave në bazë të planit të përfunduar të hyrjes së punëtorëve të tokës.