MENU
klinika

Zbulojeni!

Si bëhët një test dëgjimi dhe çfarë analizon ai?

17.04.2020 - 16:46

Testi i përgjigjes dëgjimore të sistemit të trurit (i njohur gjithashtu si ABR ose BAER) përdoret për dy qëllime:

*Për të provuar pragjet e dëgjimit

*Për të vlerësuar statusin funksional të rrugës nervore dëgjimore, e cila përdoret për të përcaktuar shkakun e humbjes së dëgjimit dhe kandidaturën për trajtimet e humbjes së dëgjimit.

Testi ABR: Çfarë ndodh?!

Ky test është pa dhimbje dhe jo inviviv. Audiologu bashkangjit elektroda regjistruese ngjitëse në ballë dhe veshë dhe kap dhe analizon regjistrimet e potencialeve elektrike të krijuara nga rruga nervore dëgjimore – rrjeti i nervave që lëvizin nga veshët në tru.

Kjo procedurë kryhet ndërsa pacienti është shtrirë në kabinën e zërit. Është  e rëndësishme të qëndroni të qetë dhe të relaksuar gjatë gjithë testit, që do të thotë se disa foshnje dhe fëmijë të vegjël mund të kërkojnë qetësim si pjesë e përgatitjes për procedurën.

Testi zgjat një deri në dy orë. Audiologu do të ndajë rezultatet tuaja me ju pas testit.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN