22.04.2020 - 15:31
Receta per: 4 persona
INGREDIENTËT
- 250 gram mish i grirë
- 4 patëllxhanë
- 60 gr djathë parmigiano
- 1 1/2 gotë ujë
- 2 qepë mesatare
- 3 thelpinj hudhra
- 1 lugë gjelle salcë domatesh
- 1 filxhan çaji oriz
- Kripë dhe piper i zi
- Piper i kuq
UDHËZIMET
- Pastrojmë patëllxhanët. I presim ato në feta të gjata dhe i spërkasim me pak kripë dhe i lëmë 10-15 minuta në ujë.
- Pasi i thajmë mirë i vendosim në tepsi, i spërkasim me vaj dhe i vendosim në furrë, në temperaturë 180 gradë Celsius për 20 minuta.
- Në një tigan me vaj ulliri përziejmë orizin, i shtojmë ujë dhe e lëmë të ziejë për 8 minuta, ndërkohë në një tigan tjetër me pak vaj ulliri kaurdisim mishin sa të ndryshojë ngjyrë dhe të thithë lëngun e tij.
- Shtojmë qepën të grirë hollë dhe i përziejmë së bashku për pesë minuta.
- Shtojmë një lugë gjelle salcë, një filxhan kafeje ujë, orizin gjysmë të zier, kripë dhe piper të zi, piper të kuq, por nëse doni mund të jetë dhe pikant.
- I trazojmë mirë. Vendosim në çdo fetë patëllxhan nga një lugë çaji kimë, e mbledhim patëllxhanin role dhe e vendosim në tepsi (gjithmonë duke e mbyllur rolenë nga poshtë.)
- Pasi të jetë mbushur tava, hollojmë një lugë gjelle salcë në një gjysmë gote ujë dhe spërkasim roletë.
- Grijmë djathin dhe vendosim nga pak në çdo role. I pjekim në furrë të parangrohur në temperaturë 180 gradë Celsius, për 30-35 minuta. Shijojini!