10.04.2020 - 17:12
Supë kremoze që bëhet shpejt dhe thjeshtë. Shumë e rekomandueshme për të rritur imunitetin tuaj!
INGREDIENTËT
- 7 karota të qëruara
- 2 lugë gjelle vaj ulliri
- Kripë, piper për shije
- 1 qepë mesatare e prerë imët
- 1 lugë gjelle xhinxher pluhur
- 4 gota me lëng perimesh
- 1 gotë me qumësht kokosi
- Kubik buke të thekur për servirje
UDHËZIMET
- Parangrohni furrën në 200 gradë Celsius. Merrni një tavë dhe vendosni në të një letër kuzhine.
- Vendosni në të karotat e qëruara. I shtoni sipër pak kripë, piper dhe 1 lugë vaj ulliri. I përzieni mirë dhe i lini në furrë të paktën 30 minuta.
- Ndërkohë në një tenxhere me vaj ulliri skuqni qepën për 5-7 minuta.
- Shtoni hudhrat, xhinxherin dhe i përzieni për 30 sekonda.
- Shtoni lëngun e perimeve dhe më pas karotat e nxjerra nga furra.
- Sipër i kaloni blenderin e dorës për ta bërë kremoze.
- Sapo supa të marrë një valë i shtoni qumështin dhe e hiqni nga zjarri.
- Kontrollojeni shijen për kripë ose piper. Shërbejeni supën e ngrohtë me pak bukë të thekur sipër. Ju bëftë mirë!