MENU
klinika

"Receta e mamit"

Tavë me kofshë pule dhe oriz

04.04.2020 - 10:54

INGREDIENTËT

  • Vaj ulliri ekstra i virgjër
  • 2 filxhan oriz i bardhe
  • 1 qepë e madhe
  • 2 filxhan supë pule
  • 2 kanaçe krem me supë kërpudhash
  • Kripë
  • Piper i zi
  • 3 kofsha të mëdha pule
  • 2 lugë çaji gjalpë i shkrirë
  • 2 lugë çaji trumzë të freskët
  • 1 karafil hudhër
  • 1 lugë çaji majdanoz i grirë

UDHËZIMET

  1. Ngrohni furrën në 350 ° dhe lyeni me vaj një tavë.
  2. Shtoni oriz, qepë, supë dhe përzijini deri sa të kombinohen.
  3. Marinojini me kripë dhe piper.
  4. Vendosni kofshët e pulë në përzierjen e orizit dhe furçojeni me gjalpë të shkrirë.
  5. Shtoni sipër trumzë dhe hudhër dhe marinojeni me kripë dhe piper.
  6. Mbuloni tavën me fletë metalike dhe piqeni për 1 orë.
  7. Zbulojeni dhe piqeni 30 minuta më shumë, derisa orizi të gatuhet dhe pule të marrë ngjyrë kafe të artë.
  8. Garnizojeni me majdanoz para se ta sherbeni.