MENU
klinika

The Guardian

Vera do të ngadalësojë Covid-19? Shkencëtarët në pikëpyetje

06.04.2020 - 09:49

Shkencëtarët janë dyshues dhe në pikëpyetje nëse rritja e temperaturave apo vera do ndikojë në ngadalësimin e përhapjes së koronavirusit.

Ndërkohë që në Britani apo Europë pritet të shënohen temperatura mbi 20 gradë Celsius së shpejti, shkencëtarët do të monitorojnë se si reagon koronavirusi në këto kushte të reja.

Epidemitë e gripit zhduken kur dimri përfundon, por a do të ndodhë edhe me koronavirusin?

kolana e librave

Por një studim i familjes së koronavirusit, nga vjen dhe COVID- 19 u publikua dhe javën e kaluar dhe tregonte pikërisht se koronaviruset në shkurt kanë një numër shumë të lartë infektimi kurse në verë shumë ulët.

Por studime të tjera tregojnë se koronaviruset janë sezonale në klimat e buta. Pritet vetëm koha ta tregojë se çfarë do të ndodhë me COVID-19 që ka infektuar deri tani mbi 1 milionë e 200 mijë banorë të Tokës.

Ndahet nga jeta profesori dhe mjeku i njohur

“Ditë zie për mjekësinë shqiptare”

Gjenden shkrime të fshira nga interneti atëherë kur bota duhet të lajmërohej

Kina censuroi mediat për të fshehur pandeminë

"Shqipëria, epiqendra e re europiane e teknologjisë 'blockchain'

Mediat e huaja, jehonë pozitive ligjit për kriptomonedhat