MENU
klinika

Zbulimet e Kolegjit Imperial në Londër

Asteroidi që goditi dinozaurët ka goditur edhe Tokën

28.05.2020 - 10:39

“Rasti më i keq i një skenari tregon saktë se çfarë ndodhi”, tregojnë zbulimet.

Asteroidi që goditi dinozaurët 66 milion vite më parë, goditi token në “këndin më vdekjeprurës të mundshëm”, transmeton lajmi.net.

Zbulimet nga kolegji Imperial në Londër tregojnë që asteroid goditi token në një kënd 60 shkallë.

kolana e librave

Goditja në këtë kënd të saktë maksimizoi sasinë e gazrave dhe grimcave që ndryshojnë klimën në atmosferën e sipërme.

Dimri pasues bërthamor vrau dinozaurët dhe fshiu 75% të gjithë jetës në Tokë.