MENU
klinika

6 arsye përse nuk duhet ta bëni më

E hiqni dhe ju grimin me letra të lagura?

28.05.2020 - 07:20

Të heqësh make-upin pas një dite të lodhshme me letra të lagura mund të duket një bekim, por në të vërtetë nuk është aspak e tillë. Në fakt është është e kundërta.

Letrat e lagura për të hequr tualetin mund të dëmtojnë lëkurën tuaj në 6 drejtime.

Ja cilat janë ato sipas BrightSide: 

Ato thajnë lëkurën tuaj

6 Damaging Things Makeup Wipes Can Do to Your Skin

Kjo sepse shumica e tyre përmbajnë alkool.

Mund të shkaktojnë reaksione alergjike 

6 Damaging Things Makeup Wipes Can Do to Your Skin

Përdorimi i letrave të lagura njihet se shkakton reaksione alergjike. Skuqja dhe pigmentimi janë më të zakonshmet.

Janë arsyeja për pore të bllokuara 

6 Damaging Things Makeup Wipes Can Do to Your Skin

kolana e librave

Njerëzit përdorin letrat e lagura për të hequr qafe papastërtinë, vajin e tepërt etj, por nuk janë të vetëdijshëm që një mbetje mbetet gjithmonë pas. Kjo çon në pore të bllokuara.

Mund të shkaktojnë kancer 

6 Damaging Things Makeup Wipes Can Do to Your Skin

Lagështia tek letrat e lagura nuk është asgjë tjetër përveç kimikateve të cilat janë të dëmshme për lëkurën tuaj. Kimikate si parabenët kanë qenë të lidhura me shkaktimin e kancerit të gjirit.

Mund të shkaktojnë plakje të parakohshme 

6 Damaging Things Makeup Wipes Can Do to Your Skin

Fërkimi i fytyrës me letrat e lagura për të hequr grimin mund të shkaktojë plakje të parakohshme sipas studiuesve të ndryshëm.

Nuk e pastrojnë siç duhet fytyrën tuaj 

6 Damaging Things Makeup Wipes Can Do to Your Skin

Mënyra më e mirë për të hequr tualetin është padyshim duke e larë atë me ujë dhe larës të përshtatshëm për lëkurën tuaj. Letrat e lagura do të lënë papastërti të cilat më pas do të agravojnë në probleme të tjera.

Burimi: BrightSide