MENU
klinika

Paga e luftës/ Ndryshon VKM për paketën e dytë

Financat: Kush është pushuar nga puna përfiton 40 mijë lekë

29.05.2020 - 10:52

Të gjithë ata që janë pushuar nga puna prej 1 marsit e më tej do të marrin pagën 40 mijë lekë. Ministria e Financave ka njoftuar sot kriteret e reja qe percaktohen me ndryshimet e fundit te vendimeve te qeverise, lidhur me perfitimin e pages se luftes.

Punëdhënësit e atyre punonjësve të pushuar duhet të bëjnë aplikimin deri më 5 qershor, por edhe nëse nuk ndodh, atëhere paga do kalojë automatikisht.

NJOFTIMI NGA FINANCAT

Ndryshimet e fundit të VKM nr.305 datë 16.04.2020 përcaktojnë kritere të reja për përfitimin e ndihmës financiare, mbështetje e Qeverisë Shqiptare.

Sipas këtyre ndryshimeve, janë përfitues të ndihmës prej prej 40 000 (dyzet mijë) lekësh të gjithë individët, të ish-punësuarit në subjektet që janë lejuar të kryejnë aktivitetet ose janë mbyllur sipas urdhrave të ministrit të Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, të cilët janë larguar nga puna nga data 1 mars 2020 deri në datën 17 maj 2020.

konica ekonomiakonica ekonomia mobile

Aplikimi për punonjësit përfitues, i kryer online, nga subjektet punëdhënës, deri në datën 5 Qershor 2020, i përjashton ata nga penaliteti për mosaplikim.

Në rastet kur punëdhënësi nuk do të kryejë aplikimin brenda datës 5 Qershor 2020, të gjithë individëve përfitues, do t’iu jepet mundësia për përfitimin e ndihmës financiare në mënyrë automatike. Kjo do të realizohet pas verifikimit të kritereve bazuar në të dhënat që administata tatimore disponon apo të dhënave që të punësuarit apo të ish-punësuarit do të dorëzojnë.

Të gjithë subjektet, të cilët plotësojnë kriteret sipas VKM nr.305 datë 16.04.2020, i ndryshuar (sipas listës bashkëngjitur), duhet të plotësojnë kërkesën për përfitim të ndihmës financiare, për individët përfitues sipas VKM të sipërcituar.

Trajtimi i këtyre kërkesave do të jetë në mënyrë automatike, pra pas dorëzimit të Formularit të plotësuar, që do të thotë se kërkesa është miratuar automatikisht dhe do të vijohet me pagesën e Ndihmës financiare prej 40.000 lekësh.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËNTë diplomuarit në zanate ndëshkohen nga...

Përse nuk gjendet punë në Shqipëri?

Mbikëqyrja e tregjeve

Autoriteti kroat mbështet AMF

RT/ Ky muaj do të zbulojë shumë!

Nafta/ Rusia po pret një vendim nga OPEC+

Edhe nëse pandemia mbahet nën kontroll

Ekonomia do të kërkojë 5 vite të rikuperohet!