MENU
klinika

"Receta e mamit"

Janë të sezonit: Patëllxhanë me vezë dhe parmixhano

22.05.2020 - 14:28

INGREDIENTËT

  • 2 patëllxhane të mesëm të ndarë në feta
  • 1 gotë thërrime buke
  • 1/2 filxhan parmixhano
  • 3 vezë
  • 2 lugë ujë
  • Salcë marinara
  • 3 gota djathë mocarela
  • Borzilok i freskët

UDHËZIMET

  1. Ngrohni furrën në 180 gradë.
  2. Në një tas të cekët hidhni së bashku thërrimet bukës dhe djathin parmixhano.
  3. Në një tas tjetër hidhni sëbashku vezët dhe ujin.
  4. Zhytni secilën nga fetat e patëllxhanit në vezët e rrahura dhe pastaj i kaloni në thërrimet e bukës.
  5. Në një tavë vendosni një letër pjekje dhe hidhni fetat e patëllxhanëve të bërë me vezë e thërrime.
  6. Piqini në furrë për 25 minuta.
  7. Pasi të jenë pjekur patëllxhanët në një tavë tjetër hidhni një shtresë me salcë marinara dhe sipër vendosni patëllxhanët e pjekur.
  8. Shtoni sërish një shtresë me marinara dhe pastaj mbusheni me djathë të grirë parmixhano.
  9. Piqeni në furrë për 25-30 minuta derisa djathi të shkrihet dhe të marrë ngjyrë të artë.
  10. Spërkateni me borzilok të prerë dhe shërbejeni!