04.05.2020 - 16:33
Receta per: 18 persona
INGREDIENTËT
- 2 gota miell
- 1 lugë çaji pluhur pjekës
- 1 lugë kafe sodë pjekjej
- ½ lugë çaji kripë
- 1 filxhan me sheqer
- ½ filxhan me vaj luledielli
- ¼ gotë me ujë
- 1 lugë gjelle uthull molle
- ½ lugë çaji me ekstrakt vaniljeje
UDHËZIMET
- Në një tas të madh bashkoni miellin, pluhurin pjekës, sodën dhe kripën.
- Në një tas tjetër përzieni sheqerin, vajin, ujin, uthullën e mollës dhe vaniljen.
- Në fund i bashkoni të dy masat.
- I përzieni mirë, i mbuloni me një qese kuzhine dhe e lini në frigorifer për 1 orë.
- Parangrohni furrën në 200 gradë.
- Merrni një tavë dhe vendosni në të një letër kuzhine.
- Nxirrni masën e biskotave dhe me një lugë filloni e formoni biskotat e fëmijëve tuaj.
- I vendosni tek tava me një largësi nga njëra tjetra.
- Më pas i fusni në furrë të piqen për 10 minuta.
- I lini pak të ftohen para se t’i shijoni!