MENU
klinika

Rekord lojtarësh

Loja e famshme Solitaire mbush sot 30 vjet!

23.05.2020 - 11:44

Loja e famshme Solitaire e Microsoft po mbush 30-vjeç sot.

Microsoft po feston këtë me një rekord lojtarësh që kanë luajtur brenda një dite. 35 milionë njerëz ende luajnë Solitaire çdo muaj.

Microsoft Solitaire u përfshi fillimisht si pjesë e Windows 3.0 në vitin 1990, i krijuar posaçërisht për të mësuar përdoruesit se si të përdorin një mi i kompjuterit.

Microsoft Solitaire, i njohur fillimisht si Windows Solitaire, është një nga lojërat më të luajtura në botë pasi është në çdo version të Windows për më shumë se dy dekada. Kjo do të thotë se ka dërguar në më shumë se një miliard kompjuterë.

Solitaire është lojë akoma aktive në të gjithë botën dhe luhet nga nga miliona njerëz, falë famës së saj të madhe.