MENU
klinika

"Receta e mamit"

Makarona me karrota, parmixhano dhe djathë çedar

13.05.2020 - 15:31

INGREDIENTËT

  • 450 gr makarona
  • 3 lugë gjelle qumësht
  • 1 filxhan djathë parmixhano
  • ½ filxhan djathë cedar
  • 3 lugë gjelle miell
  • ¼ lugë gjelle pluhur hudhre
  • ¼ lugë gjelle kripë
  • 3 karrota

UDHËZIMET

  1. Gatuani makaronat sipas instruksioneve në paketim.
  2. Ndërkohë vendosni karrotat në një tigan mesatar me 1 filxhan ujë.
  3. Lërini të vlojnë në temperaturë të lartë.
  4. Mbulojini, ulni temperaturën dhe lërini të ziejnë derisa të zbuten, për rreth 5 minuta.
  5. Ndërsa karotat ziejnë, në një enë futni miellin dhe përzijini mirë sa masa të bëhet homogjene.
  6. Vendosni karrotat dhe lëngun e tyre në një blender deri sa të bëhen pure.
  7. Merrni karrotat me garuzhdë dhe i hidhni në tigan ku i shtoni përzierjen e miellit dhe 1 filxhan qumësht tjetër.
  8. Lërini derisa të lëshojnë flluska në temperaturë mbi mesataren, duke i trazuar vazhdimisht.
  9. Menjëherë sa të lëshojnë flluska hiqini nga nxehtësia dhe i përzjeni me djathë parmixhano, djathë çedar, pluhur hudhre dhe kripë.
  10. Përzjeni salcën me makaronat e gatuara dhe të thara.