MENU
klinika

Studimi

Maskat për fëmijët nën dy vjeç, shumë të rrezikshme

28.05.2020 - 10:34

Fëmijët nën moshën dy vjeç nuk duhet të mbajnë maska ​​sepse ato mund të vështirësojnë frymëmarrjen dhe të rrisin rrezikun e mbytjes, tha një grup mjekësor në Japoni, duke filluar një apel urgjent për prindërit, ndërsa vendi rihapet nga kriza e koronavirusit.

Kryeministri Shinzo Abe hoqi gjendjen e jashtëzakonshme për Tokion dhe katër zona të mbetura të hënën, pasi numri i infeksioneve ra në të gjithë Japoninë, por paralajmëroi se mund të riimpozohej nëse virusi fillon të përhapet shpejt përsëri.

Për të parandaluar përhapjen e virusit, ekspertët e shëndetit në të gjithë botën rekomandojnë që njerëzit të mbajnë maska ​, aty ku është e vështirë të mirëmbani distancimin shoqëror. Por Shoqata e Pediatrëve në Japoni ka paralajmëruar prindërit se maskat janë shumë të rrezikshme për foshnjat.

kolana e librave

“Maska mund të vështirësojë frymëmarrjen sepse foshnjat kanë pasazhe të ngushta ajri’, gjë që rrit ngarkesën në zemrat e tyre, tha shoqata, duke shtuar se maska ​​gjithashtu rrit rrezikun e krize kardiake për ta. “Le ta ndalojmë përdorimin e maskave për fëmijë nën 2 vjeç,” tha shoqata në një njoftim në faqen e saj të internetit.

Qendrat e SHBA për Kontrollin e Sëmundjeve (CDC) dhe Akademia Amerikane e Pediatrisë, gjithashtu thonë se fëmijët nën moshën dy vjeç nuk duhet të vendosin mbulesa shumë përdorimshe në fytyrë.