MENU
klinika

E ardhmja i përket Inteligjencës Artificiale

Microsoft zëvendëson dhjetëra gazetarë me robotë

31.05.2020 - 12:55

Dhjetëra gazetarë janë pushuar nga puna pasi Microsoft vendosi ti zëvendësojë me softuerë të inteligjencës artificiale.

Stafet të cilat mirëmbanin faqet e Microsoft MSN dhe shfletuesit Edge përdorur nga miliona njerëz çdo ditë u është thënë se duhet të largoheni duke qenë se robotët tashmë bëjnë punën e tyre.

Afro 27 individët do të humbasin vendin e punës pas një muaji sepse Microsoft vendosi të përdorë robotët për të kuruar artikujt e lajmeve në shërbimet e kompanisë.

kolana e librave

Një anëtar i stafit mësohet të ketë thënë se kam punuar orë të tërë duke lexuar sesi automatizimi dhe inteligjenca artificiale do të na zërë vendin e punës dhe ja ku jam sot.

Individi shtoi se vendimi për të zëvendësuar njerëzit me softuer ishte i rrezikshëm duke qenë se stafit është treguar shumë i kujdesshëm duke aplikuar politika strikte redaksionale. Ekipi tek Microsoft nuk ka raportuar lajme origjinale por ende kishte kontroll redaksional.