MENU
klinika

COVID-19/ Prishet “hallka” ushqimore

Një numër rekord amerikanësh do të përballen me urinë

31.05.2020 - 15:04

Një numër rekord i amerikanëve përballen me urinë këtë vit pasi katastrofa ekonomike e shkaktuar nga pandemia e koronavirusit do të linte dhjetëra miliona njerëz të paaftë për të blerë ushqim të mjaftueshëm për të ushqyer familjet e tyre.

Në mbarë vendin, kërkesa për ndihmë në bankat ushqimore dhe qendrat sociale është rritur pasi virusi detyroi ekonominë të mbyllet, duke rezultuar në më shumë se 40 milion kërkesa të reja për përfitime të papunësisë, sipas shifrave të fundit.

konica ekonomiakonica ekonomia mobile

Si rezultat, një i vlerësuar në katër fëmijë, ekuivalent me 18 milion të mitur, mund të ketë nevojë për ndihmë ushqimore këtë vit – një rritje prej 63% në krahasim me 2018.

Në përgjithësi, rreth 54 milion njerëz në të gjithë Shtetet e Bashkuara mund të përfundojnë në uri pa ndihmë nga bankat e ushqimit, pullat e ushqimit dhe ndihma të tjera, sipas një analize nga Feeding America, rrjeti kombëtar i bankave ushqimore.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


CNN/ A mjaftojnë 7 trilion dollarë?

Fatura që do paguajë bota për të shpëtuar ekonominë


Si renditet Shqipëria sipas raportit të OECD?

Papunësia në rajonin e Ballkanit Perëndimor

MIE: Çfarë parashikon kontrata? Dokumenti

Hapet gara/ Rruga “Milot-Fier” me koncension deri në 2024

Covid-19 'bekon' metalin e çmuar!

RT/ Ari, mbreti i tregut

Amnistia fiskale/ Shkalla e tatimit për pasuritë e deklaruara

Denaj: Synojmë që jashtë nismës të mbeten paratë e krimit