MENU
klinika

Letra e KLSH për Veliaj

“Pezullo vendimin për shembjen e Teatrit Kombëtar”

16.05.2020 - 12:25

Kontrolli i Lartë i Shtetit i rekomandon kryetarit të Bashkisë së Tiranës Erion Veliaj të pezullojë vendimin për shembjen e godinës së Teatrit Kombëtar deri në pritjen e vendimit të Gjykatës Kushtetuese.

Vendimmarrjet e pabazuara ligjërisht dhe në mungesë të vendimit të gjykatës Kushtetuese mund të sjellin pasoja financiare dhe sociale” thuhet në letrën që KLSH I ka dërguar kryebashkiakut Veliaj.

Ndër të tjera KLSh kërkon që të shmangen dëmtimet e pasurisë kombëtare të parikuperueshme në të ardhmen dhe nënvizon se do të ndjekë me vëmendje këtë cështje.

Dy ditë më parë presidenti Ilir Meta depozitoi në Gjykatën Kushtetuese VKM e qeverisë e cila i kalonte në pronësi Bashkisë së Tiranës truallin e Teatrit Kombëtar. Kjo është një arsye e fortë ligjore, shprehej kreu i shtetit që nuk mund të merret asnjë vendim pa u shprehur Kushtetuesja.