28.05.2020 - 13:45
INGREDIENTËT
- 400 gram luleshtrydhe
- 1 lugë gjelle limoni
- 4 lugë gjelle sheqer
- 750 ml qumësht
- 2 pako puding
- 100 ml pana ëmbëlsire
- biskotë
- sheqer pluhur
UDHËZIMET
- Shpëlajmë luleshtrydhet, i thajmë dhe i presim në kubikë të vegjël 1 cm. I vendosim në një tigan dhe shtojmë në të lëng limoni, sheqer dhe i lëmë të ziejmë për 15 minuta.
- Pasi të kalojë kjo kohë i vendosim në një tas dhe e lëmë komposton të ftohet.
- Vendosim 750 ml qumësht në një tenxhere, shtojmë 1 ½ pako puding vanilje dhe pluhur pjekës dhe e përziejmë mirë që të pluhuri të trashet në qumësht.
- Pasi pudingu të ziejë, e largojmë dhe e lëmë të bjeri vala, të ftohet ose e vendosim në tas dhe mbi kremin e pudingut direkt vendosim celefon dhe e vendosim në frigorifer të ftohet pak .
- Pasi të ftohet e përziejmë dhe për 2 minuta deri sa pudingu të lëmohet. Shtojmë ½ krem pana dhe i përziejmë në rrahëse elektrike panën dhe pudingun.
- Presim biskotat savojard në kubikë, i lagim me pak qumësht dhe i vendosim në gotë.
- Shtojmë puding përsëri biskotë të lagur me qumësht, mbulojmë biskotat me puding dhe në fund një shtresë me komposto luleshtrydheje.
- I vendosim gotat në frigorifer për 2 orë dhe i shërbejmë të ftohta. Shijojini!