MENU
klinika

Kërkojnë pagë lufte

Punonjësit e fasonerive protestë në Korçë e Fier

14.05.2020 - 11:22

Punonjës të fasonerive në Korçë e Fier protestuan këtë të enjte për pagën e luftës. Ata kërkuan zgjidhje të shpejtë, ose në të kundërt thanë se do të përshkallëzojnë reagimin

Edhe pse fasonëritë përgjithësisht kanë qenë në punë gjatë pandemisë, në të gjithë vendin vijojnë protesta për refuzimin e pagës së luftës.

Këta fasonë protestuan në Korçë.

Ata thonë se prej datës 4 prill janë të papaunë, dhe paralajmërojnë përshkallëzim reagimi në rast se nuk marrin zgjidhje. Të njëjtin shqetësim kanë edhe këta punonjës të një fasonerie në Fier.

Ata thonë se kanë qenë në punë gjatë pandemisë, dhe janë paguar, por kundërshtojnë që ata që qëndruan në shtëpi të marrin pagë e lufte.

Fasonëritë janë konsideruar vatra të rrezikshme të përhapjes së koronavirusit, ndaj punonjësit në vazhdimësi kanë protestuar për kushtet dhe mbështetjen financiare gjatë pandemisë.

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Protestë për trajtimin me “pagë lufte”

“16 orë në punë”, naftëtarët e Kuçovës s’durojnë më!

“Nuk kemi marrë pagat e luftës, na kërcënojnë për pushim nga puna”

Punonjësit e një fasonerie në Durrës në protestë