17.05.2020 - 12:51
INGREDIENTËT
- Përbërësit për 2 racione:
- 200 gr lakër e kuqe
- Vaj ulliri
- 1 qepë të vogël, të prerë imët
- 2 lugë gjelle gjalpë
- 160 gr oriz për rizoto
- 1/4 gote verë të bardhë
- 2 lugë djathë të grirë parmixhano
- 700 ml lëng perimesh
UDHËZIMET
- Përzijeni lakrën me pak vaj ulliri për rreth 15 min deri sa të zbutet .
- Më pas ,kalojeni në mikser që të bëhet si krem.
- Përzijeni qepën me 1 lugë gjalpë sa të zbutet, shtoni orizin dhe gatuajeni për 1 minutë.
- Shuajeni me verë dhe lëreni të avullojë.
- Shtoni pak lëng perimesh sa të mbulohet orizi.
- Lëngu duhet të jetë gjithë kohën i nxehtë dhe duhet shtuar pak nga pak.
- Në mes të gatimit, shtoni kremin e lakrës dhe pak lëng.
- Kur orizi të jetë gati dhe të ketë akoma pak lëng e fikni zjarrin , shtoni 1 lugë gjelle gjalpë, djathin e përzieni dhe e mbyllni me kapak duke e lënë të pushojë 2 min para se ta shërbeni.