MENU
klinika

Përpjekjet për të joshur kompanitë

RT/ Çfarë ofron India që Kina nuk mundet?

25.05.2020 - 11:46

Krijuesit e politikës së lartë në Indi kanë filluar diskutimet mbi një kornizë që do të tërheqë investitorët globalë që kërkojnë të zhvendosin prodhimin në vendin e Azisë së Jugut, tha një zyrtar i lartë i qeverisë për The Economy Times.

“Kjo është e nevojshme pasi kompanitë shumëkombëshe që shikojnë zhvendosjen nga Kina në Indi do të preferonin ligje qendrore fleksibël mbi ligjet e shtetit për uniformitetin e operacioneve nëpër vende të ndryshme,” i tha zyrtari gazetës ditore.

Shtetet e Uttar Pradesh, Madhya Pradesh dhe Gujarat kanë miratuar urdhra ekzekutiv duke përjashtuar institucionet e reja nga shumica e rregullave të punës. Pra, bizneset atje janë lejuar të zgjasin orarin e punës nga tetë në 12 orë në ditë, si pjesë e reformave.

Konsultimet me palët e interesuara u iniciuan nga Ministria e Punës menjëherë pas njoftimit të qeverisë për 266 miliardë dollarë (20 Rakh kurorëzim) paketën e ndihmës Covid-19.

konica ekonomiakonica ekonomia mobile

“Industria ka kërkuar nga qeveria që të krijojë një ekosistem të duhur që punëdhënësit të rriten duke mbajtur parasysh mirëqenien e punëtorëve,” i tha ET një person pa emër i njohur me këtë çështje, duke shtuar se kufizimi i përjashtimit nga ligjet e punës në institucione të reja (siç propozohet nga disa shtete) nuk ishte i justifikuar.

Në fillim të këtij muaji media raportoi se qeveria e Indisë kishte arritur në më shumë se 1.000 biznese amerikane me një ofertë për t’u zhvendosur nga Kina. Midis atyre kompanive ishin prodhues të pajisjeve mjekësore, njësi të përpunimit të ushqimit, tekstile, lëkurë dhe prodhues të pjesëve të automjeteve.

New Delhi raportohet se ka ofruar lehtësimin e ligjeve të taksave dhe të punës dhe lejimin e hyrjes më të lehtë në tokë. Zyrtarët u thanë kompanive që India ishte më ekonomike për sa i përket sigurimit të tokës dhe punës së aftë të aftë sesa nëse zhvendoseshin përsëri në SH.B.A. ose në Japoni, edhe nëse kostot e përgjithshme ishin akoma më të larta se në Kinë.

/Përkthyer dhe përshtatur për Konica.al nga RT

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Henry Kissinger flet për konfliktin SHBA-Kinë

‘Lufta tregtare’, më keq se Lufta e Parë Botërore!

BBC/ Gjendja e bizneseve në Kinë

“Fabrika e botës” e mbyllur me kyç

Komisionari për Zgjerimin i Bashkimit Evropian, Varhelyi

“BE-ja nuk po bën garë me ndihmat për Ballkanin”