MENU
klinika

"Nuk mund të jesh një ekonomi serioze botërore nëse..."

RT/ Prodhimi është çfarë ka nevojë SHBA tani

23.05.2020 - 16:07

SHBA kanë nevojë për më shumë prodhim në vend të shtypjes së dollarit, i thotë analisti i tregut Keizer Report.

Kur një vend, përkatësisht SHBA, mund të shtypë triliona dollarë për ta mbajtur ekonominë e tij në detyrë, por po përpiqet të prodhojë mjete themelore mjekësore gjatë një pandemie, ajo shtron pyetje serioze në lidhje me bazën e saj ekonomike.

Pritësi i veteranit të RT, Max Keizer u ul me Marshall Auerback, bashkëpunëtor i kërkimit shkencor në Institutin Levy, për të diskutuar sesi shpërthimi i koronavirusit ekspozoi një nga problemet thelbësore me politikat ekonomike të SHBA.

konica ekonomiakonica ekonomia mobile

“Ne shkuam shumë larg në favor të një modeli, ku thamë:” Le të jemi në det të hapur sa më shumë prodhim të jetë e mundur dhe ta mbajmë softuerin në det të hapur”. ’Eshtë një model i paarritshëm,” deklaroi analisti. “Nuk mund të jesh një ekonomi serioze botërore nëse nuk mund të prodhosh as nevojat më themelore të nevojave mjekësore për shtetësinë tënde.”

Auerback theksoi se vende si Gjermania si dhe disa kombe aziatike kanë bërë një punë shumë më të mirë për të luftuar krizën aktuale. Kjo për faktin se ata arritën të mbanin sisteme prodhuese të vlefshme – në kontrast me SHBA.

/Përkthyer dhe përshtatur për Konica.al nga RT

VAZHDO TË LEXOSH MË TEPËR PËR TEMËN


Deklarata e Guvernatorit të Bankës Qendrore

“Kina po përgatitet për më të keqen”

CNBC/ Ekspertët: Planifikoni tani para se...

“Kina është ende Kinë, ekonomia ende ekonomi”