23.05.2020 - 10:33
INGREDIENTËT
- Makarona taliatele
- 2 lugë vaj
- 1 thelpi hudhër
- 2 vezë
- 1 1/2 lugë salcë soje
- 2 lugë lëng lime
- 2 lugë sheqer
- 1 lugë salcë peshku
- 1/8 lugë çaji piper i kuq
- 3 qepë të njoma
- Majdanoz të grirë
- 1/4 filxhan kikirikë të pakripur
UDHËZIMET
- Vini një tenxhere të madhe uji në zjarr për të valuar.
- Shtoni makaronat petë dhe gatuajini për 7 – 10 minuta ose deri sa të zbuten.
- Pasi të zihen kullojini dhe vendosini mënjanë.
- Në një tigan të madh, ngrohni vajin e perimeve mbi nxehtësinë mesatare.
- Shto hudhrën dhe gatuajeni për 1-2 minuta.
- Pritini lehtë vezët me një pirun.
- Hidhini në tigan dhe gatuajini derisa të ngurtësohen.
- Kur vezët janë gatuar, hiqini nga tigani dhe vendosini mënjanë.
- Në një tas të vogël hidhni së bashku salcë soje, lëng limoni, sheqer, salcë peshku dhe piper të kuq.
- Hidhni salcën në tigan me vezët e skuqura dhe shtoni makaronat.
- Hidhni sipër qepët e njoma, majdanoz dhe kikirikët.
- Sherbejini të ngrohta.