MENU
klinika

"Receta e mamit"

Taliatele me vezë të skuqura dhe salcë peshku

23.05.2020 - 10:33

INGREDIENTËT

  • Makarona taliatele
  • 2 lugë vaj
  • 1 thelpi hudhër
  • 2 vezë
  • 1 1/2 lugë salcë soje
  • 2 lugë lëng lime
  • 2 lugë sheqer
  • 1 lugë salcë peshku
  • 1/8 lugë çaji piper i kuq
  • 3 qepë të njoma
  • Majdanoz të grirë
  • 1/4 filxhan kikirikë të pakripur

UDHËZIMET

  1. Vini një tenxhere të madhe uji në zjarr për të valuar.
  2. Shtoni makaronat petë dhe gatuajini për 7 – 10 minuta ose deri sa të zbuten.
  3. Pasi të zihen kullojini dhe vendosini mënjanë.
  4. Në një tigan të madh, ngrohni vajin e perimeve mbi nxehtësinë mesatare.
  5. Shto hudhrën dhe gatuajeni për 1-2 minuta.
  6. Pritini lehtë vezët me një pirun.
  7. Hidhini në tigan dhe gatuajini derisa të ngurtësohen.
  8. Kur vezët janë gatuar, hiqini nga tigani dhe vendosini mënjanë.
  9. Në një tas të vogël hidhni së bashku salcë soje, lëng limoni, sheqer, salcë peshku dhe piper të kuq.
  10. Hidhni salcën në tigan me vezët e skuqura dhe shtoni makaronat.
  11. Hidhni sipër qepët e njoma, majdanoz dhe kikirikët.
  12. Sherbejini të ngrohta.