MENU
klinika

Ja kërkesa publike!

Debatit për Reformën Zgjedhore i bashkohen Loriku dhe Anxhelina!

06.06.2020 - 18:11

Lorik Cana dhe Anxhelina Hadërgjonaj janë bërë pjesë e debatit për reformën zgjedhore!

Dyshja e njohur e ekranit kanë kërkuar votimin e Diasporës në zgjedhjet e ardhshme parlamentare të planifikuara për vitin 2021.

Përmes një postimi në Facebook, Cana kërkon që në zgjedhjet e ardhshme të përfshihet dhe vota e Diasporës, si dhe të aplikohet një sistem zgjedhor me lista të hapura. Ai shkruan se kjo është një dritare e shkurtër mundësie për të formuar të ardhmen e Shqipërisë përmes fuqisë së votës së Diasporës.

Ai bën lutje që të nënshkruhet peticioni, pasi votimi i Diasporës, i cili është i lejuar në Kosovë, do të sjellë stabilitet politik.

“Të dashur miq, vëllezër dhe motra! Në këto kohë të vështira, kur jemi duke u përballur me epideminë Covid-19, kur po kujdesemi për familjet dhe miqtë tanë, kemi një dritare të shkurtër mundësie për të formuar të ardhmen e Shqipërisë përmes fuqisë së votës së Diasporës. Këshilli Politik për Reformën Zgjedhore do të bëjë rekomandimet e tyre në Komisionin Parlamentar Shqiptar për Reformën Zgjedhore për votimin e Diasporës për zgjedhjet e ardhshme parlamentare të planifikuara për vitin 2021.

kolana e librave

Ju lutemi nënshkruani këtë peticion, ndajeni me familjen dhe miqtë për ta nënshkruar, qarkullojeni me kontaktet, email dhe ndajeni në rrjetet sociale. Nga kjo varet stabiliteti dhe e ardhmja e Shqipërisë! Reforma zgjedhore shumë e nevojshme për përfaqësimin e listave të hapura dhe votimi i Diasporës në Shqipëri do të sjellë stabilitet politik, mirëqenie ekonomike, do të reflektojë edhe vullnetin e vërtetë të popullit. Kosova tashmë e lejon, le ta bëjmë në Shqipëri!”.

Të njëjtën lutje ka bërë edhe Anxhelina në Instagram ku shkruan se, e ardhmja e Shqipërisë varet nga kjo gjë!